Gå direkt till innehåll
Ytterligare en kvalitetsstämpel på våra badrum och en trygghet för våra kunder.
Ytterligare en kvalitetsstämpel på våra badrum och en trygghet för våra kunder.

Nyhet -

Intyg om Säker Vatteninstallation till våra kunder

Vi är stolta och glada att vi uppnått denna milstolpe! Part Construction är först ut med att kunna få märkningen Säker Vatten Accepterad monteringsanvisning för våra installationsmoduler. Processen har tagit lång tid, men nu får vi skörda frukten.

- Det här är en milstolpe! Vi är stolta över att Part Construction är först ut med att teckna avtal. För oss innebär det ytterligare en kvalitetsstämpel och en trygghet för våra kunder. Nu har vi nått en ännu högre nivå i vårt hållbarhetsarbete. Accepterad monteringsanvisning är en värdehöjande effekt som tydliggör kvaliteten. Det är ett resultat av ett mycket gott samarbete med Säker Vatten, säger Irene Lindman, Kvalitets- och miljöchef hos Part Construction.

Det här harmoniserar med miljömärkning där certifierade byggnader som Miljöbyggnad och BREEAM-SE premierar genom extra poäng till högre nivå, om utförande enligt Säker Vatten branschregler kan intygas. Det är en värdehöjande effekt för vår produkt och våra beställare tillika fastighetsägare som väljer att köpa en installationsmodul som har en accepterad monteringsanvisning. Part är de enda prefab modultillverkare som idag kan möta dessa krav. Nu ser vi fram emot att öppna dörren till de kunder som redan köat upp.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med Säker Vatten, vilket har möjliggjort att vi nu nått detta resultat. Samverkan ger framgång.

Ett hållbart mål är uppnått och vi fortsätter på den vägen.

Märkning av modul

När en modul vars monteringsanvisning har accepterats kommer till byggplatsen så levereras den med en monteringsanvisning och ritningar som är granskade av Säker Vatten. Det auktoriserade VVS-företaget som ansluter modulen kan lämna ett intyg till beställaren där modulen ingår som en produkt. Den auktoriserade montören ansvarar för inkoppling av modulen medan Part ansvarar för installationerna inom modulen. Vår tillverkning i fabrik har utförts i enlighet med branschreglerna. Beställaren kan få en produkt levererad som uppfyller Säker Vattens branschstandard för installationsprodukter med en accepterad monteringsanvisning.

Våra badrumsmoduler som uppfyller Säker Vatten för installationsmoduler och har en granskad och accepterad monteringsanvisning får en märkning med avsedd Säker Vattens logotyp på emballaget samt på kvalitetskontrolletiketten placerad i takboxen i badrummet. Det är enbart produkter som har en granskad och accepterad monteringsanvisning och lämnar tillverkningen tryck- och täthetskontrollerad som en enhet som kan märkas med Säker Vattens logotyp och kan ingå i det auktoriserade VVS-företagets intyg.

Säker Vattens intyg gäller enbart på installationer utförda av det auktoriserade VVS-företaget. Part är ingen utförare av installationer utan vi tillverkar en färdig produkt, så detta har helt enkelt inte varit juridiskt möjligt tidigare. Men prefabricerade moduler är en ökande trend och frågan om behov av att kunna få ingå i Säker Vatten lades fram. Vi får också frågor från kunder om vi uppfyller Säker Vatten och nu när det har tagits fram en branschstandard för installationsprodukter kan vi svara, ”Ja!”.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll