Följ PartGroup

Part i avsiktsförklaring om badrummen till Titanias nya storprojekt

Pressmeddelande   •   Okt 12, 2015 10:16 CEST

Text och foto: Rolf Gabrielsson, Installationssiffror.se

Part och Titania undertecknade på fredagsmorgonen en avsiktsförklaring om leverans av badrum till Titanias kommande storprojekt Tingstorget i Alby söder om Stockholm. Det handlar om 670 lägenheter över en treårsperiod. Affären är värd över 30 miljoner kronor och är Part största någonsin inom bostadssegmentet.

Största bostadsordern någonsin

Badrumsmodulföretaget Part Construction AB undertecknade på fredagsmorgonen en avsiktsförklaring med Titania om leveranser av badrum till det kommande storprojektet Tingstorget i Alby i södra Stockholm. Det handlar om en jätteaffär på flera sätt. Dels för att det rör sig om 670 lägenheter, som ska byggas i tre etapper över en dryg treårsperiod. Detta gör det till Parts största affär någonsin inom bostadssegmentet. Att det inte är den största totalt sett stavas Nya Karolinska Solna. Ordervärdet i Titania-affären för Parts del uppskattas till cirka 32 miljoner kronor.

Rekordår

Part går mot ett rekordår försäljningsmässigt i år och leveranserna till Titania inleds först kommande år. Man säger sig vara inne i en mycket positiv försäljningstrend.

-Jag tror att vi i år hamnar på en försäljning av 7.500-8.000 badrum. Och jag ser inte att det kommer att vika, säger Parts marknadschef Andreas Mårtensson.

Även ur Titanias perspektiv

Men det är en mycket stor affär även sett ur Titanias perspektiv. ”Det är ovanligt att en ensam exploatör får ett helt projekt av denna storlek”, sade man från företagets sida i samband med att markanvisningstävlingen vanns hösten 2014.

Passar

Från båda sidor lyfter man fram hur bra det aktuella projektet passar för prefab- och modullösningar.

-Det här projektet lämpar sig för prebab. Det ligger nära E4 och är lätt med transporter. Det är trångt också, inte minst när vi ska bygga så mycket på så kort tid, säger Titanias vd, grundare och delägare Einar Janson.

-Sådana här projekt, med stora återkommande leveranser, då fungerar vi som bäst, säger Parts Key Account Manager Mathias Karlsson som hållit i förhandlingarna.

Öppet kök

Än så länge är det en öppen fråga hur det blir med köken, en produkt som Part gärna vill sälja in i projektet också. Parts affärsutveckling nu handlar mycket om att hitta vägar för att öka affärsvärdet per kund.

”Mest traditionellt”

Klart är dock att det för projektet totalt, utöver badrumsdelen, blir ett relativt stort inslag av traditionella installationer.

-När det gäller installationerna blir det mest traditionellt. Det finns tekniska förutsättningar som gör att vi måste platsbygga, säger Titanias projektchef Massoud Zolfaghari.

”Kommunen med oss”

Einar Janson är noga med att påpeka att projektet fortfarande är i detaljplaneprocessen och inte vunnit laga kraft ännu, men man driver projekt i mycket nära samverkan med Botkyrka kommun. Projektets tillkomst grundar sig i en vunnen markanvisningstävling, som Botkyrka kommun ordnade.

-Även om det skulle bli ett överklagande så blir projektet av. Vi har kommunen med oss, säger Einar Jansson och menar att eventuella framtvingade ändringar kan påverka tidsplanen, men inte huruvida projektet blir av.

FAKTA/ TITANIAS PROJEKT TINGSTORGET

 • Projektnamn: Tingstorget
 • Stadsdel: Alby
 • Kommun: Botkyrka
 • Projekttyp: Bostäder/bostadsrätter
 • Projektvärde: ca 600 miljoner kronor
 • Antal lägenheter: ca 660-670
 • Huskroppar: 14, varav 11 punkthus och 3 lamellhus
 • Etapp 1: ca 120 lägenheter
 • Etapp 2: ca 285 lägenheter
 • Etapp 3: 256 lägenheter
 • Byggstart: prel våren 2016
 • Sista inflytt: 2019
 • Badrumsleverantör: Partab
 • Stomleverantör: Benders

Denna artikel används med tillstånd från Installationssiffror.se.

Part Construction AB är ett familjeägt företag med ca 250 anställda, och omsätter ca 400 miljoner kr/år. Med huvudkontor och produktion i Kalix erbjuder vi byggentreprenörer och fastighetsbolag prefabricerade våtrum, till nybyggnad av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter mm. 

I koncernen ingår även flera systerföretag: PreBad AB som utvecklar, tillverkar och säljer installationsfärdiga produkter för badrumsrenoveringar med stambyte, och Space Interiör AB vars produktsortiment bl a består av inredningar för kök och badrum, samt projektspecifika inredningar och möbler för hotell och offentlig miljö.

Följ oss på:

Facebook (Part Construction AB)

LinkedIn (Part Construction AB)

www.partab.nu

Facebook (Space Interior Sverige AB)

LinkedIn (Space Interior Sverige AB)

www.spaceinterior.se

Facebook (PreBad AB)

LinkedIn( PreBad AB)

www.prebad.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy